Το ρόδι (Punica granatum L.) είναι ένα φρούτο, ονομαστό κατά τα αρχαιότερα χρόνια ως το ”κόσμημα του Xειμώνα”. Περιέχει πληθώρα βιοενεργών συστατικών, με κυριότερα το ελλαγικό οξύ και τις ελλαγιταννίνες. Η κατανάλωσή του αυξάνει την αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού, προστατεύοντας τον από την οξείδωση των λιπιδίων και την εναπόθεσή τους στα τοιχώματα των αγγείων (αθηροσκλήρωση). Ταυτόχρονα, μπορεί να συμβάλει στην καταστροφή καρκινικών κυττάρων και στην καταπολέμηση των φλεγμονών στο σώμα.