Μικρές Διατροφικές Πληροφορίες: Ρόδι

by Dec 10, 2013Μικρές Διατροφικές Πληροφορίες0 comments

pomegranate_Το ρόδι (Punica granatum L.) είναι ένα φρούτο, ονομαστό κατά τα αρχαιότερα χρόνια ως το ”κόσμημα του Xειμώνα”. Περιέχει πληθώρα βιοενεργών συστατικών, με κυριότερα το ελλαγικό οξύ και τις ελλαγιταννίνες. Η κατανάλωσή του αυξάνει την αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού, προστατεύοντας τον από την οξείδωση των λιπιδίων και την εναπόθεσή τους στα τοιχώματα των αγγείων (αθηροσκλήρωση). Ταυτόχρονα, μπορεί να συμβάλει στην καταστροφή καρκινικών κυττάρων και στην καταπολέμηση των φλεγμονών στο σώμα.

Περισσότερα για την αντιοξειδωτική προστασία εδώ και εδώ.

Pin It on Pinterest

Share This